درست کردن آجیل برای پذیرایی از مهمانان
آجیل یکی از تنقلات بسیار معروف در فرهنگ ایرانی است که در انواع مهمانیها و مناسبتها مانند شب یلدا و عید نوروز استفاده میشود. این نوع از تنقلات مخلوطی از چند نوع تخمه و مغزهای خوراکی مانند تخمه کدو، تخمه آفتابگردان و انواع بادام تشکیل شده است. البته در برخی انواع آجیل از مواردی مانند کاکائو و شاه بلوط نیز استفاده میشود. بسیاری از افراد، آجیل را به صورت آماده از فروشگاهها خریداری میکنند؛ اما بسیاری دیگر به دنبال راهی برای درست کردن آن در خانه هستند. سوالات مختلفی در ذهن این افراد شکل میگیرد؛ مانند اینکه چگونه آجیل درست کنیم؟ از کدام مغزها و تخمهها در آجیل استفاده کنیم؟ با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ داده و به بررسی روشهای درست کردن آجیل بپردازیم.
انواع آجیل و اجزای تشکیلدهنده آن
قبل از پاسخ به این سوال که چگونه آجیل درست کنیم، بهتر است که با انواع آجیل آشنا شویم. باید بدانید که آجیل تنوع زیادی دارد و بیشتر افراد با توجه به سلیقه و مزاج خود محتویات آن را انتخاب میکنند. آجیلها میتوانند پرمغز، شور و شیرین یا تخمهدار باشند. آجیلهایی که پرمغز هستند بیشتر شامل مغزهایی مانند پسته، گردو، بادام زمینی، بادام هندی، فندق و موارد دیگر میشوند. در آجیلهای شور و شیرین، تخمه و مغزهای خوراکی به همراه میوههای خشک، کاکائو و مواردی از این دست وجود دارند. اما آجیلهای تخمهدار بیشتر شامل انواع تخمه کدو، آفتابگردان و موارد دیگر میشود. به طور کلی انتخاب محتویات آجیل برای درست کردن آن به خود فرد بستگی دارد.
سه روش رایج درست کردن آجیل در خانه
ابتدا باید بدانید که آجیل از آن دسته تنقلاتی است که باید در شرایط خاصی نگهداری شود. چرا که در صورت قرار گرفتن در شرایط نامناسب محیطی مانند مکانهایی با رطوبت بالا یا گرمای بیش از حد، آجیل به اصطلاح قارچ میزند. این قارچ باعث آلوده شدن آجیل شده که در صورت مصرف آجیل باعث عوارض طولانیمدت خواهد شد. بنابراین پس از درست کردن آجیل باید در نگهداری آن دقت داشته باشید. در پاسخ به این سوال که چگونه آجیل درست کنیم باید اشاره کرد که برای این کار سه روش خانگی وجود دارد که اولین قدم برای انجام آنها تهیه مواد مورد نیاز درست کردن آجیل است.
از جمله مواد مورد نیاز برای درست کردن آجیل به هر روشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
انواع آجیل خام مانند پسته، بادام، فندق، تخمه و موارد دیگر هر کدام 500 گرم
یک لیوان آب برای هر 500 گرم آجیل
یک یا دو قاشق سوپخوری نمک برای هر 500 گرم آجیل
بین دو تا سه قاشق سوپخوری آبلیمو یا آبغوره برای هر 500 گرم آجیل
انتخاب هر نوع ادویه با توجه به سلیقه شخصی
روش اول درست کردن آجیل در خانه
در روش اول آماده کردن آجیل، ابتدا باید مغزهای دارای پوست را شسته و بعد در یک ماهیتابه قرار دهید. سپس محلول آب و نمک درست کرده و آبلیمو یا آبغوره را به آن اضافه کنید. اکنون محلول را داخل ماهیتابه روی مغزهای موجود در آن بریزید. صبر کنید تا آب آن کاملا تبخیر شود؛ سپس یک ماهیتابه دیگر آورده و مغزها را داخل آن بریزد. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار داده و به طور مداوم هم بزنید.
کار هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که مغزها به طور کامل خشک و برشته شوند. دلیل اینکه لازم است ماهیتابه را عوض کنید این است که نمک رسوب میکند و در صورت بالا بودن حرارت مقدار زیادی از آن خواهد سوخت. از همین رو آجیل رنگ تیره به خود میگیرد. بنابراین برای خوشرنگتر شدن آجیل بهتر است که ماهیتابه عوض شود.
اگر قصد دارید که آجیل را در فر درست کنید، باید ماهیتابه را در طبقه وسط فر قرار دهید. سپس حرارت فر را روی درجه ملایم گذاشته و یک ساعت صبر کنید. در این مدت میتوانید مغزها را هم بزنید تا به طور کامل خشک شده و بوداده شوند. در صورت استفاده از مایکروفر برای درست کردن آجیل، باید ماهیتابه را بدون درب، داخل مایکروفر بگذارید. قدرت دستگاه را روی 900 وات قرار داده و مدتزمان آن را روی چهار دقیقه تنظیم کنید.
در مدت چهار دقیقه، تنها یک بار محتویات را هم بزنید. پس از اتمام چهار دقیقه، مایکروفر را خاموش کرده و صبر کنید تا مغزهای آجیل سرد شوند. اگر آجیل به طور کامل خشک نشده بود، دوباره به همان ترتیب در مایکروفر قرار داده؛ اما این بار مدتزمان آن را روی یک تا دو دقیقه تنظیم کنید. به این ترتیب آجیل به طور کامل خشک و برشته خواهد شد.
دومین روش برای درست کردن آجیل خانگی
در روش دوم درست کردن آجیل خانگی ابتدا باید محتویات آجیل را با آب کاملا شستشو دهید. تا قبل از اینکه مغزها خشک شوند، به آن نمک بزنید. سپس یک پارچه تمیز آورده و مغزها را روی آن پهن کنید و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند. اکنون یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم گذاشته و داخل آن یک بسته نمک بریزید.
اکنون باید مغزهای آجیل را به نمک داخل ماهیتابه اضافه کنید. صبر کنید تا نمک کاملا داغ شود، سپس محتویات داخل ماهیتابه را هم بزنید. پس از اینکه مغزهای آجیل به صورت کامل بوداده شدند، محتویات ماهیتابه را باید داخل یک صافی فلزی بریزید. سپس صافی را تکان دهید و این کار را تا زمانی ادامه دهید که هیچ نمکی داخل صافی باقی نماند. با این روش در کمترین زمان ممکن میتوانید آجیل را بدون سیاه شدن، درست کنید
ابتدا محلولی از آب، نمک و آبلیمو یا آبغوره درست کرده و مغزهای آجیل را داخل آن بریزید تا کاملا خیس شوند. اجازه دهید تا چند ساعت آجیل در محلول باقی بماند. اکنون باید محتویات را آبکشی کرده و صبر کنید تا آب آن به طور کامل خرج شود. سپس ادویه مورد نظر خود مانند زعفران، فلفل، آویشن، پودر لبو، زردچوبه، سماق و یا هر ادویه دیگری را به مغزهای آجیل اضافه کنید. اکنون آجیل را داخل ماهیتابه قرار داده و روی حرارت ملایم بگذارید. محتویات را به طور کامل هم بزنید تا سیاه نشوند. شما میتوانید مانند روش اول ماهیتابه را داخل فر مایکروفر و فر قرار دهید و همان مراحل را تکرار کنید.
تهیه باکیفیتترین آجیل آماده و خام از فروشگاه ابراهیم نژاد
به طور کلی چند روش برای درست کردن آجیل وجود دارد که آنها را بررسی کردیم؛ اما باید اشاره کرد که بهتر است هر یک از مغزها و مغزها به صورت جداگانه بوداده شوند. چرا که میزان حرارت مورد نیاز برای بو دادن هر مغزی متفاوت است. شما میتوانید آجیل را به صورت آماده از فروشگاههای معتبر بخرید. اما اگر قصد دارید که در خانه آجیل درست کنید، باید مغزهای آن را به صورت خام بخرید؛ سپس آنها را تفت دهید. فروشگاه آجیل ابراهیم نژاد از مراجع باسابقه در زمینه عرضه آجیل بوداده است. شما میتوانید از طریق فروشگاه ما باکیفیتترین آجیلهای بوداده و مغزیجات خام را خریداری کنید.