خرید گردو و بادام
تاریخچه گردو:
منشا درخت گردو از هند و نواحی اطراف دریای خزر است به همین علت به گردوی پارسی یا ایرانی نامگذاری شده است در قرن چهارم پیش از میلاد رومی ها گردو را به بسیاری از اروپاییان معرفی کردند که از آن زمان تاکنون در این کشورها درخت گردو کشت میشود. در طول تاریخ از گردو استفاده های مختلفی میکردند که عبارت است از:غذا ، دارو، برای ساختن خانه رنگ از پوستهای گردو و روغن چراغ ...
در حال حاضر بزرگترین تولید کننده های گردو در جهان چین آمریکا ایران ترکیه اکراین و رومانی می باشند
نکات درمانی وویتامینهای مهم گردو :
گردو بهترین منبع منگنز و مس میباشد در گردو منیزیم و فسفر وجود دارد .همچنین روی آهن کلسیم وسلنیوم نیز موجود است.
گردو حاوی ویتامینهای B1 ,وB6 به B5می باشد همچنین در گردو ویتامین های B3 وE و B2 موجود است.
کالری گردو خیلی بالا می باشد. گردو دارای فیبر می باشد و اگر میخواهید خواب آرامی داشته باشید برای شام سالاد سبزیجات به همراه گردو میل کنید..
در بین آجیل ها آنتی اکسیدان گردو از همه بیشتر میباشد دو عدد گردو موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ می گردد
گردووکلسترل
چربی های گردو از نوع چربی های غیراشباع و مفید برای سلامت قلب می باشد..این نوع چربی پایین آورنده کلسترول بد(LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب(HDL) می باشد.
مصرف گردو در مردان:
در مطالعاتی که انجام شده است مشخص شده ویتامین E در گردو آلفا توکوفرول نیست بلکه ویتامین E آن به صورت گاما توکوفرول است این شکل از ویتامین E به حفاظت بهتر و بیشتر قلب در مردان منجر میشود.
گردووکودکان
مصرف گردو در کودکان:
کودکانی که مقدار امگا ۳ در برنامه غذایی شان کم است ، اختلالاتی مانند پیشفعالی یا هایپر اکتیو ای ،مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آنها زیاد است به همین علت بهتر است گردو را در برنامه غذایی روزانه کودکان بگنجانیم زیرا گردو دارای مقدار قابل توجهی امگا ۳ میباشد.
درمصرف گردومانندسایرموادغذایی بایدددقت شودکه به اندازه مصرف شود وافرادباطبیعت گرم وخشک مانند مردان صفراوی درتابستان دقت لازم رادرمصرف به اندازه گردوداشته باشند.
انواع گردوازلحاظ مغز:
گردو به انواع مغزقهوه ای ،مغزسفید ومغزبرنزه تقسیم بندی میشود.
کیفیت گردو
هرچه نسبت مغزگردو به پوست گردو بیشتر باشد، کیفیت گردو بهتر است وطعم گردوهم درکیفیت آن موثراست وعامل دیگر پوست گردو هرچه نازک وکاغذیترباشد گردوبهتری خواهیدداشت.
منبع: خواص آجیل ها و خشکبار نویسندگان: دکتر محمد مهدی امیری خوریه دکتر سید آرمان الموتی دکتر مرجان مراد سلطان با تشکر ویژه ازجناب دکتر امیری خوریه