در حال بارگذاری ...
خرما 
لیست محصولات - خرما


توضیحات دسته بندی

 خرما

تاریخچه :خرما طی هزاران سال یکی از غذاهای اصلی مردم خاورمیانه و بخش های جنوب آسیا بوده است از حدود چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح کشت و پرورش خرما، در منطقه بین النهرین و مناطق اطراف خلیج فارس مرسوم و متداول بوده است.

 مصریان باستان از خرما در تهیه نوشیدنی و یا به شکل تازه خوری استفاده می کردند .

نام اصلی خرما از لغت لاتین تاریخ مشتق شده است زیرا معتقدند خرما میوه تاریخی زنده محسوب می شود.

 شواهد باستان شناسی بیانگر این نکته است که کشت  وتولیدخرما در شرق عربستان شش هزار سال پیش میلاد متداول بوده است تجار و بازرگانان سبب گسترش مصرف خرما در بین مردم شمال آفریقا اسپانیا و ایتالیا شدند.

 خرما در دوران باستانی به فراوانی در سرزمینهای بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته می شود محدوده رشد آن پیش از تاریخ از سنگال تا حوزه رودخانه ایندوس در شمال هند را در بر می گرفته.

 در قرآن کریم کلمه خرما بیست و شش بار آمده است.

 درخت خرما در زبان عربی نخل و میوه آن تمر نامیده می شود.

 در بسیاری از کشورهای عربی و آفریقایی کلمه هندی کهجور و کلمه فارسی خرما برای میوه درخت نخل کاربرد دارد. بنا به شواهد به دست آمده خاستگاه و محل اولیه پرورش خرما ۶ تا ۸ هزار سال پیش بین النهرین بوده است

 فونیکس نام عمومی خرما و همچنین نام پرنده افسانه‌ای (ققنوس) است .

ضرب المثلی در میان اعراب رایج است که فواید درخت خرما را به تعداد روزهای سال می دانند.

 خرما علاوه بر این که میوه مفیدی است یک غذای کامل محسوب می شود

 سن درخت خرما دویست سال است  بهترین ناحیه پرورش خرما ایران، عربستان و مصر است. بیش از سه هزار نوع خرما در جهان شناخته شده است که برخی از آنها مانند هلیله، مضافتی، شکری، چرپان، بارشاهی و  خرما زاهدی، در .ایران وجود دارد درمیان شهرهای اروپایی اسپانیا پیشینه بیشتری در کشت خرما دارد بزرگترین کشورهای تولید کننده خرما در سطح جهان‌: مصر، ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی پاکستان، الجزایر، عراق و ...می باشند.

 نکات درمانی وخواص خرما:

 خرما دارای تانن بالایی است و دارای پاک کنندگی و قابضی برای درمان مشکلات معده و روده می باشد خرما خاصیت ملینی داشته و سبب رفع یبوست میشود

 خرما وکودکان:

مصرف خرما و شیر جوشانده شده یک نوشیدنی بسیار قوی و مفید برای افزایش نیروی بدن به خصوص در کودکان است توصیه می شود این نوشیدنی را در دوران نقاهت بیماری میل کنند.

طبع خرما در طب سنتی:

از دیدگاه طب سنتی خرما طبیعتی گرم و خشک دارد.

خرما نه تنها یک غذای کامل بلکه یک گیاه دارویی کامل محسوب میشود.

 خرما و ماه رمضان:

 خرما انرژی قابل جذب بالایی داشته و به علت اینکه دارای قندهایی با فرمول ساده مانند فروکتوز و دکستروز است به سرعت جذب بدن شده و انرژی خود را آزاد میکند یکی از دلایل مصرف خرما در هنگام افطار در ماه همین امر می باشد به سرعت جذب بدن شده و انرژی زیادی به بدن انتقال می دهد.

 خرما سرشار از فیبر است که از جذب کلسترول بد خون جلوگیری می کند فیبر از غشای داخلی مخاط روده نیز محافظت میکند و سبب کاهش تجمع مواد مضر سرطان زا در روده بزرگ می شود خرما منبع خوبی از ویتامین A است این ویتامین برای افزایش بینایی و حفظ غشاهای مخاط و پوست مورد نیاز بدن می باشند.

 خرما منبعی غنی از آهن می باشد آهن سبب افزایش اکسیژن در جریان خون می شود همچنین خرما منبعی خوب از پتاسیم است که این ماده معدنی سبب تعادل سلول ها و مایعات بدن شده و به تنظیم تعداد ضربان قلب و تعادل فشار خون کمک کرده از بروز بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی پیشگیری می‌کند.

 خرما منبعی غنی از مواد معدنی شامل کلسیم آهن منگنز مس و منیزیم است کلسیم ماده تشکیل دهنده استخوانها و دندانها است و برای انقباض عضلات انعقاد خون و ناقل های عصبی بدن یک ماده ضروری و مفید محسوب می شود

خرما منبعی غنی از ویتامین های گروه B محسوب میشود ویتامین های این گروه به همراه ویتامین K به عنوان یک کوفاکتور در سوخت و ساز کربوهیدرات ها پروتئین و چربی های بدن نقش داشته و ویتامین K نقشی اساسی در انعقاد خون و متابولیسم استخوان در بدن دارد.

انواع خرما:

انواع معروف خرما که دربازارخرمای ایران رایج است عبارتند از: رطب مضافتی، خرما پیارم، خرما خاصویی، خرما آلوچه ای، خرما ربی، خرما زاهدی و خرماشاهانی و...

 

 

نظر خود را بنویسید

 کپی برداری از عکسهاو سایر مطالب سایت جهت مصارف تجاری ممنون است

آجیل ابراهیم نژاد شعبه دیگری ندارد